Annandale House

A narrow home, on a steep, long block gets a makeover to suit a busy family of five.

vibrant living

Texture, colour and pattern provide an energy and vibrancy suited to the inner city residence.

inner city living

Architecturally designed, with a central three-storey atrium, the Annandale House is truly a masterpiece in design. Set on a narrow 3.2m wide block running 150m down a steep sandstone slope this home is anything but tiny. 

Maintaining its brilliantly planned footprint, a complete update of every space was requested by the clients. Must-have’s included maximising storage, creating a sense of family and connectedness through design, maximising each areas’ ability to enable a multi-functioning environment and a no-fuss child friendly environment where muddy football boots can traipse the entire length of the home.

A multi-purpose studio includes a guest quarters, new bathroom, casual living space and home office improving functionality. Additional storage was added to bathrooms and laundry through creative planning. Excavation of existing previously unusable spaces resulted in a large additional dry storage pantry, cellar and workshop all without impacting the aesthetic through using hidden joinery.

Joiner: Kelloway’s Kitchens
Photography: Anthea Williamson

MEDIA

As featured in Houzz

from the client

Even with three boys this house always feels tidy because everything has a place! The extra dry storage pantry, bathroom and laundry storage have made our lives as a family so much easier and the studio space means we can each have a space without feeling like we are living on top of each other. Not to mention the wine cellar….

Pin It on Pinterest